Servicii

Inspectie cosuri de fum

Inspecia cosului de fum este modaliatea prin care sunt descoperite eventualele probleme care pot duce la proasta functionare a aparatului si a cosului de fum, dar si la auto-aprinderi ale cosului si la intoxicatii cu monoxid de carbon. De obicei, inspectia cosului de fum este insotita si de curatarea acestuia, insa, in cazul in care considerati necesara o vizita tehnica, ne vom asigura ca veti beneficia de cele mai bune sfaturi ale specialistilor nostri.

Curatare cosuri de fum

Curatarea cosurilor de fum trebuie realizata anual conform Hotararii nr. 537/2007, insa recomandarea este ca aceasta operatiune sa fie efectuata de doua ori pe an, in cazul utilizarii frecvente a instalatiei sau daca tipul de lemn folosit poate cauza depuneri intense pe interiorul cosului de fum. Inspectia si curatarea cosurilor de fum sunt singurele modalitati de a detecta eventualele scurgeri si defectiuni ale cosurilor de fum.

Curatare sobe si seminee

Pentru a evita murdaria excesiva, pentru rapiditate si eficenta va recomandam sa apelati la echipe specializate in curatarea semineelor si sobelor. Procedura este realizata cu solutii speciale pentru curatarea fontei, a otelului si a partilor vitrate. La cerere se pot executa tratamente finisajelor si mici lucrari de intretinere.

Curatare cuptoare pizza

Pentru a beneficia de servicii complete, Cosar Expert ofera clientilor proprietari de restaurante, pensiuni etc, curatarea completa a intreg sistemului: cuptor si cos de fum.

Dimensionare cosuri de fum

Cosul de fum, din punctul de vedere functional, este o componenta importanta a instalatiei termice. Trebuie deci dimensionat tinind cont de caracteristicile sursei de caldura pe care o deserveste si a cladirii in care este amplasatO dimensionare eronata (sub- sau mai rar supra-dimensionare) odata pus in opera cosul este practic imposibila de corectat !  Un specialist va sti intotdeauna care sunt diametrul si inaltimea necesare cosului ce va deservi aparatul dumneavoastra.

Montaj cosuri de fum

Dupa dimensionarea cosului de fum, montajul realizat de o echipa profesionala compusa din specialisti bine instruiti, reprezinta garantia bunei functionari a aparatului dumneavoastra.

Prelungiri, intubari cosuri de fum

In cazul in care inlocuirea vechiului cos de fum cu unul profesional, nu reprezinta o solutie, va punem la dispozitie solutii alterntive pentru cosurile din caramida: prelungirea si asanarea (intubarea), rezolvand unele dintre problemele cauzate de tipul structurii si vechimea acesteia.