Intrebari frecvente

De ce este necesara curatarea periodica a cosului de fum?

Traseul cosului de fum trebuie sa permita trecerea libera a gazelor de ardere periculoase. Curatarea regulata va elimina depunerile de funingine, iar riscul de producere a incendiilor va fi astfel scazut. D asemenea, curatarea cosurilor de fum va creste randamentul aparatelor deservite, iar eventualele cuiburi de pasari, panze de paianjen si alte blocaje vor fi indepartate.

Cat de des trebuie curatat cosul de fum?

Frecventa cu care trebuie curatat cosul de fum depinde de o serie de factori: tipul de combustibil folosit, tipul de aparat, perioada de utilizare, continutul de umiditate al combustibilului lemnos, tipul de cos de fum. Astfel, se recomanda: pentru combustibil cu emisii scazute de fum - curatare anuala; combustibil lemnos - trimestrial; carbune bituminos - trimestrial; combustibiluleios - anual; combustibil gazos - anual.

De ce sa apelez la o companie abilitata?

O companie abilitata in desfasurarea activitatii de coserit este singura garantie a curatarii profesionale a cosului de fum. Apartenenta la o asociatie de coserit inseamna absolvirea unor cursuri tematice si de atestare, unelte profesionale pentru desfasurarea activitatii, cooperare la nivel de membri pentru rezolvarea problemelor clientilor.

Care este gradul de murdarie provocat de curatarea cosului?

In cele mai multe dintre cazuri, specialistii nostri pot minimaliza neplacerile cauzate de murdaria din cosul de fum. O exceptie poate fi situatia in care cosul de fum este blocat de cuibul unei pasari sau cantitatea de praf acumulata in cosul de fum este prea mare.

Ce pregatiri trebuie facute pentru vizita cosarului?

In general, asigurati-va ca exista acces facil catre cosul de fum si un spatiu adecvat pentru lucru, mutati obiectele decorative de pe vatra sau finisajul semineului, sobei.

In cazul in care aparatul functioneaza cu gaz sau combustibil uleios este necesara curatarea cosului?

Da! Desi arderea acestor combustibili nu duce in mod normal la depunerea de funingine pe cosul de fum, sunt numeroase alte probleme care pot afecta functionarea optima a cosului de fum, iar curatarea periodica a cosului poate identifica si duce la rezolvarea acestor probleme. In Germania, tara in care curatarea cosurilor este o cerinta legala, numarul intoxicatiilor cu monoxide de carbon este doar o fractiune din cel din Marea Britanie, unde curatarea cosului este o optiune.

Cat costa curatarea cosului de fum?

Costul pentru curatarea cosului de fum poate varia in functie de tipul cosului (un cos din inox se va curata intotdeauna mai repede si mai usor decat unul din caramida), lungimea traseului etc., iar o estimare poate fi obtinuta telefonic sau prin email precizand anumite informatii: tipul cosului, lungimea traseului, instalatia deservita si tipul de combustibil si alte informatii pe care le considerati relevante.

Am o problema cu semineul/soba/cosul.

Membrii asociatiilor de coserit au o importanta experienta in domeniul semineelor, sobelor si cosurilor de fum, aceste domenii fiind conexe este importanta buna cunoastere a fiecaruia. Pentru orice problema legata de seminee, sobe si cosuri de fum va recomandam sa apelati cu incredere.